Het oerparadijs van de jager-verzamelaar in de boekentips van de nieuwste Krant van de Aarde: de groene krant van Nederland. Jaargang 15 2020-1


Uitgeverij Eko-Azakh stond op zondag 20 oktober 2019 ook op de zeer drukbezochte en leuke beurs van Festival B. Te druk om een foto van de stand te nemen, daarom deze compilatie van het biojournaal.


Veel belangstelling lezing moederculturen bij Transition Town Vollenhove op 9 jan. 2019

Lees het verslag via de link.


Leuk interview in de Noordoostpolder van 14 november 2018 met de schrijfster over haar nieuwste boek. Het krantenartikel heeft als titel 'Vrouw stond aan de wieg van de tuinbouw'. Daarin geeft de schrijfster een andere kijk op de historie van de landbouw.

 


Op 3 november 2018 is het non-fictie boek Het oerparadijs van de jager-verzamelaar gepresenteerd op locatie in Lelystad aan genodigden door de auteur Ine van Staveren. Daarbij is een eerste exemplaar overhandigd aan Jaap Craamer, secretaris van Pansophia, kenniscentrum voor de vrouwengeschiedenis, voor zijn jarenlange ondersteuning.

 


Zondag 4 september 2016 aanwezig met boekenstand op de leuke, drukke Oogstdag van de Warmonderhof.


Zaterdag 10 oktober 2015 Een bijzonder oogstfeest op De Kruidhof in Buitenpost. Promotie van roman, verkoop boeken Jan van Arkel over moestuinieren en  permacultuur en natuurlijk informatie over Effectieve Micro-organismen.

Foto: D. Boorsma persfotograaf


Warmonderhof oogstfeest 6 sept. 2015

Wat een geweldig leuke sfeer en enthousiaste bezoekers!


Deze maand een boekfragment in de Boekenkrant. Gratis verkrijgbaar in de boekhandel en op zaterdag 5 sept 2015 in Zwolle bij de stand van Boekenkrant op Manuscripta. 


 

 

Donatie Justdiggit

Met de roman Tussen aardappels en aardolie wil de schrijfster bijdragen aan het bewustzijn van de druk op onze landbouwgrond en op de boerenfamilies die hiervan leven. Meer vruchtbare grond wereldwijd betekent niet alleen in ons land minder druk en meer ruimte voor de boeren om keuzes te maken en aandacht te schenken aan het kwetsbare bodemleven en dierenwelzijn maar vooral een toekomstperspectief voor miljoenen mensen en een lastenverlichting voor de vrouwen die in de landbouw werken.

Dat is de reden waarom de schrijfster van ieder verkocht boek in het 1e, 2e en 3e kwartaal van 2015 graag een bedrag doneert aan Justdiggit Stop klimaatverandering, schep ook een groene wereld. Door onze poldercultuur hebben wij niet alleen de kennis maar ook het materiaal om op grote schaal te werken aan vergroening en vruchtbaarheid van de aarde. Laten we dat ook doen.

 


Hele leuke reacties op de Billboardposter verzorgd door Custom media (maart 2015) naast de Marknesserweg vanuit Emmeloord, net voor de afslag richting Ens/Kampen.

 

Reclame voor de NBD Biblion recensie! 


Prima combinatie: voor het begrijpen van een gezond bodemleven heb je ook verbeelding nodig! Foto: Biojournaal
Uitgeverij Eko-Azakh deelde de stand met Groeibalans,Ton van Heugten geeft advies en cursussen bodembiologie. Prima combinatie: voor het begrijpen van een gezond bodemleven heb je ook verbeelding nodig! Foto: Biojournaal

Op 21 en 22 januari 2015 deelde Uitgeverij Eko-Azakh haar promotiestand op de Biovakbeurs in Zwolle.

Veel animo en enthousiaste bezoekers.


Van 10 t/m 13 december 2014 stond Uitgeverij Eko-Azakh met haar promotiestand op de Noord Nederlandse landbouwbeurs in het WTC te Leeuwarden.

Tijd voor bijzondere ontmoetingen en gesprekken.


 

 

 

 

 

 

http://www.debeterewereld.nl/mail-win/aardappels-en-aardolie/ 

 

Win een exemplaar door deze tijdelijke actie via de website. De betere wereld is het adres in Nederland om consumenten te inspireren tot een meer bewuste, verantwoorde levensstijl.


Woensdag 10 december 2014 geeft Ine van Staveren een lezing met diashow in het Muzisch centrum getiteld Van verbeelding naar vruchtbaarheid; onze poldercultuur vanuit een vrouwelijk perspectief. Ze vertelt allereerst iets over de achtergrond van de roman en maakt daarna de stap naar de poldercultuur. Hoe was het voor vrouwen om door de eeuwen heen naar een nieuwe polder te trekken? Dat gebeurde binnen enkele generaties vaak wel meerdere malen. Daardoor verloren vrouwen niet zelden de band met hun moeder- of geboortegrond en met hun familiegeschiedenis. En juist die vrouwengeschiedenis is van groot belang voor onze toekomst. De verbeelding en het jarenlange geduld dat pioniers én pioniersters namelijk hadden om van een woest land naar een vruchtbare boerderij te komen, is nodig om verwoestijning wereldwijd, die armoede, hongersnood en vluchtelingenstromen veroorzaakt, aan te pakken. Met bekende projecten als Just Digg It en The Green Belt Movement en ontwikkelingen als permacultuur kunnen we via vruchtbare vergroening bevolkingsgroepen weer aan een blijvend levensonderhoud helpen en een toekomstperspectief bieden.

Aanvang 20.00u entree 5,00 euro incl. 1 consumptie

Nieuwe datum wordt binnenkort vermeld.

 


Vrijdagavond 7 november 2014 signeerde Ine van Staveren onder warme belangstelling van geïnteresseerde lezers haar boeken. De roman Tussen aardappels en aardolie verhaalt over het moderne boerenbestaan vanuit een vrouwelijk perspectief. Voor degenen die de signeersessie gemist hebben is er op 26 november as. opnieuw gelegenheid tijdens de schrijversavond bij Boekhandel Marsman in het kader van het vijftigjarig jubileum.


De Stentor, dinsdag 4 november 2014

Artikel over de presentatie van de roman op 1 november in het Centrum voor Biologische Landbouw in Lelystad.

 

www.destentor.nl/regio/lelystad/emmeloordse-roman-lijkt-ge%C3%ABnt-op-noordoostpolder-1.4610317

 

 

 


Presentatie door Ine van Staveren van de roman Tussen aardappels en aardolie op 1 nov. 2014 in het Centrum voor Biologische Landbouw in Lelystad. Lezing met diashow Van verbeelding naar vruchtbaarheid: Onze poldercultuur vanuit een vrouwelijk perspectief


Roman Tussen aardappels en aardolie gepresenteerd. Biojournaal maandag 3 november 2014

 

www.biojournaal.nl/artikel/17268/Roman-Tussen-aardappels-en-aardolie-gepresenteerd

Eerste exemplaar Tussen aardappels en aardolie overhandigd aan Annie Verdonschot (r)
Eerste exemplaar Tussen aardappels en aardolie overhandigd aan Annie Verdonschot (r)

Omroep Flevoland interview door Leo Schouwenaar vrijdag 31 oktober 2014

 

www.omroepflevoland.nl/nieuws/117952/emmeloord-debuutroman-over-boerenleven


Foto: Dik van Herwaarden
Foto: Dik van Herwaarden

Tussen aardappels en aardolie is vanaf 3 november verkrijgbaar bij iedere boekhandel en op bol.com. Het ligt vanaf die dag voor u klaar bij Boekhandel Marsman te Emmeloord in een speciaal daarvoor ingerichte etalage.

Op vrijdagavond 7 november zal Ine van Staveren de roman signeren.


Presentatie Tussen aardappels en aardolie is op 1 november 2014 in het Centrum voor Biologische Landbouw te Lelystad voor genodigden. Mocht u geen uitnodiging ontvangen hebben en er toch graag bij willen zijn stuur dan een mail naar de uitgeverij met uw naam en adres voor 29 oktober.


Het echte boerenleven, Emmeloordse presenteert debuutroman, Interview in de Flevopost, woensdag 22 oktober 2014 door Jantine van Tinteren.


Andere kijk op het boerenbestaan, Interview in de Stentor, Flevoland, vrijdag 17 oktober 2014 door Dik van Herwaarden Ondertitel: Ine van Staveren schrijft met Tussen aardappels en aardolie een roman over idealen.


 


 

 

Over Ine van Staveren

 

Na jaren met haar gezin op een boerderij gewoond en gewerkt te hebben, pakte Ine van Staveren in 1998 een schrijfstudie op en deed ze onderzoek naar de oorzaken van seksueel misbruik. Haar conclusie, dat zowel de christelijke cultuur als de toenemende bevolkingsdruk hiervan een belangrijke bron zijn, vindt bevestiging in het gedachtegoed van de Academie Pansophia, sinds 2008 het kenniscentrum voor eenheidsbewustzijn en matriarchaat. De Academie richt zich op het herontdekken van de vrouwelijke God en vrouwelijke waarden. Van Staveren draagt hieraan bij door het schrijven van artikelen voor de nieuwsbrief en het organiseren van presentaties. Bovendien houdt ze zich, ook praktisch, bezig met EM (Effectieve Micro-organismen) en permacultuur; allebei ontwikkelingen die wereldwijd oplossingen brengen voor een vruchtbare aarde. Hoe de mens ook dwaalt, er is altijd weer een weg naar een vruchtbaar land, naar een paradijs van overvloed. Mits de bevolking daarvan stabiel blijft!