Reacties van lezers

Wilt u iets delen over de boeken? Heel graag. Uw mailadres wordt niet vermeld.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Reacties op de roman Tussen aardappels en aardolie:


Makkelijk leesbaar boek. Onderwerp is zeker actueel. Het laat goed zien hoe de starre houding van sommige boerenfamilie's een heel leven kunnen beïnvloeden.
 
Rianne Reinderink
Boek & Co
WarnsveldEen indrukwekkend boek. Heel herkenbaar het leven op een boerderij in de Noord Oost Polder... Vond je boek mooi geschreven met details, ik stelde me het precies zo voor...

Annemiek Dijkhuizen“Een bijzondere beschrijving van het klassieke boerenleven zoals dat in de 80er jaren nog veel voorkwam. De vrouw/boerin onderwerpt zich in eerste instantie aan de mannelijke hiërarchie maar in de loop van haar huwelijk wordt ze zelfbewuster en kiest ze meer voor haar eigen leven. Nina, de hoofdpersoon, heeft in haar jeugd een trauma opgelopen. De lezer wordt intensief betrokken in haar binnenwereld waardoor het helder wordt dat Nina het niet makkelijk heeft gehad en heeft moeten leren voor zichzelf op te komen. Uiteindelijk lukt het haar hier stappen in te zetten. Maar voordat het zover is kan de lezer meeleven met haar innerlijke conversaties over het laveren tussen de beide families.” 

B. Rouhof"Vond het echt een heel mooi boek. Ik kan merken dat het met veel kennis van zaken is geschreven, de personages komen goed tot leven, en ook de sfeer van het boerenleven. Mooi om te zien hoe er een parallel is tussen de natuur en het leven van Nina, hoe het allemaal cirkelgangen zijn waar je als mens wel probeert invloed op te hebben, maar uiteindelijk moet je je er maar gewoon aan overgeven en er het beste van maken." Hella Kuipers www.heldenreis.nl


"Ik vind de manier waarop je het leven op de boerderij vanuit een vrouwelijk perspectief beschrijft heel interessant – echt een verhaal voor deze tijd. Mooi hoe ze geleidelijk aan meer binding krijgt met de aarde via het werken in haar moestuin.

Jouw boek zou verplichte literatuur moeten zijn voor de deelnemers aan ‘Boer zoekt vrouw’!"

Wim Bonis, schrijver van Het voortleven van het godinnenerfgoed