Op zondag 20 oktober 2019 staan wij op Festival B in De Lawei in Drachten, met vele interessante lezingen en leuke stands over bodem, voeding en gezondheid. Bestel hier uw gratis tickets. https://www.festivalb.nl/tickets/


Aansluitend op de lezing over moederculturen is er woensdag 13 februari 2019 om 13.30u een film over de Mosuo, een oeroude moedercultuur in China, met toelichting door Jaap en Dinie Craamer in de Multifunctionele ruimte van Wooncentrum Nieuw Clarenberg in Vollenhove.

aanmelding info@transitiontownvollenhove.nl


Woensdag 30 januari 2019 geeft  Ine van Staveren een interessante lezing met diapresentatie over de oorsprong van onze menselijke cultuur die over de hele wereld eenzelfde oerpatroon kent: De moedercultuur. Al vanaf de prehistorie stond het vrouwelijk scheppende centraal en in sommige culturen is dit behouden. Zij vormt de basis voor een duurzame verbinding tussen mens en aarde. De lezing wordt gehouden in de dagruimte van Zorgboerderij Groeizaam, Pilotenweg 7-A in Emmeloord. Er wordt een tegemoetkoming van € 4,00 gevraagd voor de kosten inclusief consumpties. Aanvang 19.30 uur. Iedereen is welkom. Voor vragen en aanmelden:  info@eko-azakh.nl 


 

Woensdagmiddag 9 januari 2019 geeft Ine van Staveren een lezing met diapresentatie over de oorsprong van onze  menselijke cultuur die over de hele wereld eenzelfde oerpatroon kent: De moedercultuur. Al vanaf de prehistorie stond het vrouwelijk scheppende centraal en in sommige culturen is dit behouden. Zij vormt de basis voor een duurzame verbinding tussen mens en aarde. De lezing wordt georganiseerd door TransitionTown Vollenhove in het Wooncentrum Nieuw Clarenberg, Groenestraat 38 te Vollenhove. Entree € 2,50 inclusief consumptie. Aanvang 13.30 uur. Iedereen is welkom. Voor vragen en aanmelden:  info@transitiontownvollenhove@gmail.com


Vrijdagavond 16 november 2018 is er een Meet en Greet met de schrijfster Ine van Staveren bij boekhandel Marsman van 19.30 - 20.30.

 


Op 3 november 2018 is de presentatie van het non-fictie boek Het oerparadijs van de jager-verzamelaar door de auteur Ine van Staveren.


Uitgeverij Eko-Azakh staat net als vorig jaar met een boekenstand (ook de nieuwste boeken van de ecologische uitgeverij Jan van Arkel) op de open oogstdag van de Warmonderhof :

Komt allen naar de open dag op zondag 4 september 2016, waar u zelf kunt oogsten, mag rondkijken op de Hofboerderijen en kunt genieten van kinderspelen, leuke kramen en livemuziek. Van 11.00 tot 16.00 uur. Welkom!


Nazomerfestival op zondag 20 sept 2015 in Doepark Nooterhof, Goertjesweg, Zwolle.

Eko-Azakh is aanwezig met boekenstand.

Middagprogramma van 13.00-17.00u


Open Boerderij Dag op de Warmonderhof. Oogstfeest, zelf oogsten, rondleidingen, foodplein met ambachtelijke kramen. Uitgeverij Eko-Azakh is er ook!

Op Warmonderhof gebeurt veel. Blijf op de hoogte van het nieuws, de avondklassen en andere activiteiten op Warmonderhof: www.warmonderhof.nl

 


Uitgeverij Eko-Azakh promoot roman en de campagne Justdiggit op de Gaaf Groen Beurs, op zondag 3 mei 2015 in de Hortus van Alkmaar
Uitgeverij Eko-Azakh promoot roman en de campagne Justdiggit op de Gaaf Groen Beurs, op zondag 3 mei 2015 in de Hortus van Alkmaar

De bijzondere rol van de vrouw in de geschiedenis

De oorsprong van onze menselijke cultuur kent over de hele wereld een zelfde oer patroon: de moedercultuur. Academie Pansophia, opgericht door dr. Annine van der Meer, schrijfster van indrukwekkende boeken over onze vrouwengeschiedenis, draagt als kenniscentrum deze bijzondere geschiedenis uit.

Om deze kennis te verspreiden organiseert Uitgeverij Eko-Azakh een lezing in Emmeloord.

 

LEZING OVER DE PREHISTORIE

Datum: 4 februari 2015 om 20.00 uur

Plaats: Flevomeerbibliotheek Noordoostpolder

Adres: Harmen Visserplein 5, 8302 BW  Emmeloord.

 

Op woensdag 4 februari 2015 geeft Marie-José Bentinck, ambassadeur van Stichting Academie Pansophia, een lezing in de Flevomeerbibliotheek Noordoostpolder. Deze lezing heeft als onderwerp de allereerste menselijke culturen uit de prehistorie en is getiteld:

 

GEHEIMEN VAN DE PREHISTORIE

De Oermoeders spreken

 

De stereotype beeldvorming van de prehistorie is de agressieve man zwaaiend met een knots tijdens de jacht of mannen in gevecht met elkaar. De vrouwen worden passief en hooguit kokend of zorgend afgebeeld bij het vuur.

 

Inmiddels geven wereldwijde wetenschappelijke studies van diverse disciplines een totaal ander beeld van de eerste culturen. Het blijkt dat deze prehistorische culturen verre van primitief te noemen zijn.                                                               

Als men verschillende wetenschappelijke vakgebieden zoals bijv. archeologie, biologie, antropologie geïntegreerd bekijkt, blijkt dat er een moedercultuur heeft bestaan waarvan de sporen nog altijd zichtbaar en tastbaar zijn. De clanmoeders hadden een belangrijke en veelzijdige rol.

Deze cultuur heeft over de gehele wereld haar sporen nagelaten, en ondanks alle hedendaagse culturele verschillen, verbindt zij ons sinds het ontstaan van de mensheid, met onze voormoeders en met elkaar. Zij kan ons inzicht en antwoord geven op hedendaagse vragen en problemen.

 

Marie-José Bentinck geeft u aan de hand van een PowerPointpresentatie in 1,5 uur een volledig nieuw beeld van de moederculturen in de prehistorie. Dit nieuwe beeld ondersteunt zij met de klanken van een prehistorische fluit en een vergeten sjamaneninstrument.

U bent van harte welkom op woensdag 4 februari 2015, aanvang 20.00 uur, toegang € 8,50 incl. 2 consumpties. Graag aanmelden bij de bibliotheek 088-008 0730. 

 

Meer informatie over moederculturen: www.AcademiePanSophia.nl 

 


Op woensdagavond 26 november 2014 organiseert Boekhandel Marsman in verband met hun feestelijke vijftigjarig jubileum een Meet en Greet Schrijversavond.

Gelegenheid om ook Ine van Staveren te ontmoeten en bij eventuele aankoop haar roman Tussen aardappels en aardolie te laten signeren.

Bent u nieuwsgierig naar het schrijfproces? Wilt u weten hoe een schrijver werkt, hoe een boek ontstaat of heeft u vragen over de achtergronden van deze roman, dan is daarvoor alle gelegenheid.


Op vrijdagavond 7 november 2014 signeert Ine van Staveren van 19.30 -20.30 uur haar roman bij Boekhandel Marsman in Emmeloord.